Sportmassage

Wat is sportmassage?

Sportmassage is een massagetechniek die gericht is op het onderhouden van de conditie van uw spieren. Door de verhoogde doorbloeding tijdens de massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingsstoffen toe te laten, wat een sneller herstel mogelijk maakt. Regelmatige massage draagt bij tot hogere prestaties en sneller herstel tussen de trainingen door, ook kunnen voorstadia van mogelijke blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld.

Naast het inzetten van sportmassage bij blessures kan deze massage ook voorafgaand aan het sporten worden toegepast om de spieren te activeren. Een dergelijke massage zal dan ook een stimulerend karakter hebben (NB, de massage vervangt niet een juiste warming up!). Na een prestatie zitten de spieren vaak vol afvalstoffen, het lichaam moet hiervan herstellen en een sederende (= ontspannende) massage kan een goede bijdrage leveren aan het herstel. Verder kan sportmassage helpen het lichaam in conditie te houden tijdens perioden met minder beweging dan normaal. Te denken valt aan een trainingsstop of vakantie.

Voor wie?

Sportmassage is voor iedereen geschikt.

Uitwerking

Dit is geheel afhankelijk van de toegepaste technieken. Een activerende massage heeft een vitaliserende uitwerking, een sederende massage heeft een ontspannende uitwerking.

De Massage

Tijdens de massage ligt of zit je op de massagetafel. Afhankelijk van de techniek zal er massage-olie gebruikt worden. Welke technieken gebruikt zullen worden, hangt sterk af van het beoogde doel. Tevens behoort ook het aanleggen van tapes en bandages tot de mogelijkheden (het met sporttape tijdelijk fixeren van spieren of een gewricht). Ook kan ik je adviseren over de juiste manier van tapen en bandageren.

Prijzen sportmassage:

€40,- per uur/ €22,50 per half uur (deelbehandeling) in mijn praktijk; bij gebruik van een strippenkaart € 32,00 per uur/ 18,00 per half uur

€50,- per uur op locatie; bij gebruik van een strippenkaart €40,- per uur op locatie

Kijk voor meer informatie over de tarieven onder het kopje "Tarieven"