Nieuw!

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een therapeutische massagevorm, gericht op het bindweefsel dat zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt.

Bindweefsel komt in het gehele lichaam voor. Het heeft een steunende en verzorgende functie. Het is het weefsel dat de organen, zenuwen en bloedvaten omhult en verbindt.  De opslag van energie is een belangrijke taak van het bindweefsel. In dit weefsel worden de voedingsstoffen in de vorm van vetten in vetcellen opgeslagen. Het onderhuidse bindweefsel dient ook als isolatie- en beschermlaag en is verantwoordelijk voor de uitwisseling van zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen.

Tijdens de eerste afspraak vindt de intake plaats. Tijdens de intake worden "verklevingen" in het bindweefsel op de rug bepaald en geinventariseerd. Uit deze verklevingen kan worden opgemaakt waar mogelijke probleemzones zich bevinden. Gedurende een aantal sessies zullen de verklevingen door middel van speciale manuele technieken losgemaakt worden. Door het losmaken van die verklevingen wordt invloed uitgeoefend op alle inwendige organen, spieren, zenuwen en bloedvaten corresponderend aan dat gebied.

Bindweefselmassage is niet een eenmalige massagevorm. Het is maatwerk; afhankelijk van het aantal en de ernst van de verklevingen zal er een plan opgesteld worden. Om tot een zo effectief mogelijke behandeling te komen, is het belangrijk om de eerste paar behandelingen kort op elkaar te laten volgen.

Een bijkomend voordeel van bindweefselmassage is dat de technieken tevens een positief effect hebben op een verslapte of slecht doorbloede huid en ook cellulite, striae en zeker ook littekenweefsel sterk kan verbeteren.

Tarief bindweefselmassage: €50,- per behandeling van ca. 75 minuten. De kosten voor bindweefselmassage zijn in bepaalde gevallen aftrekbaar van de belasting.

Neem voor meer informatie over bindweefselmassage gerust contact met mij op:

020-7746711

info@sport-therapie.nl