Kayotima® Shiatsu

Wat is Kayotima®Shiatsu?

Shiatsu betekent "vinger- of duimdruk'. Het is een Japanse massagetechniek, waarbij men vooral gebruik maakt van de duimen. De Shiatsu-techniek wordt uitgevoerd door middel van het uitoefenen van druk met de duimen op specifieke delen van het lichaam, met als doel het corrigeren van de balans van het lichaam en voor het verbeteren of onderhouden van de gezondheid. De behandeling volgens Kayotima® Shiatsu is gericht op zowel botten, pezen, spieren, bloedvaten, lymfevaten, zenuwstelsel, meridianen als de psyche. Shiatsu helpt het lichaam de (energie)balans te optimaliseren.

Voor wie?

Deze massage wordt vooral aanbevolen bij stressklachten & kan een verlichtende uitwerking hebben op onder meer spanningshoofdpijn en migraine, doorbloedingsproblemen, frozen shoulder, spijsverteringsproblemen en spier- en gewrichtsklachten zoals stijfheid in de schouders en nek. Maar kan ook zeer goed gebruikt worden ter preventie van het ontstaan van uiteenlopende klachten, of puur voor ontspanning. De behandeling wordt gewoonlijk niet gegeven aan vrouwen tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.

Uitwerking

Meestal zal de Shiatsumassage een ontspannende uitwerking hebben, maar het kan ook vitaliserend werken. Het is raadzaam om deze massage, zolang het persoonlijke effect nog niet bekend is, niet te ontvangen vlak voor het werk of eventjes tussendoor.

De massage

Tijdens de massage ligt u op een massagetafel. Indien u dit prettig vindt, kan er ontspannende muziek gedraaid worden tijdens de massage. U kunt ook zelf muziek naar keuze meenemen. Om tot totale ontspanning te kunnen komen, zal er tijdens de massage geen gesprek gevoerd worden. U kunt zelf uiteraard altijd tijdens de massage vragen stellen en opmerkingen maken. Shiatsu kan zowel gegeven worden over makkelijk zittende kleding heen, als direct op de huid. Voor het bereiken van optimaal resultaat duurt een behandeling gewoonlijk een uur. Deelbehandelingen zijn overigens ook mogelijk alsmede combinatie behandelingen shiatsu/sportmassage.

Prijzen Kayotima® Shiatsu:

€40,- per uur/ €22,50 per half uur (deelbehandeling) in mijn praktijk; bij gebruik van een strippenkaart € 32,00 per uur/ 18,00 per half uur

€50,- per uur op locatie; bij gebruik van een strippenkaart €40,- per uur op locatie

Kijk voor meer informatie over de tarieven onder het kopje "Tarieven"